2018-03-09 07:38:18• hírek • Oszkó Viktória

Hatalmas lelkesedéssel gyűjtik a kupakokat a gyerekek

Nem régen ültek össze a programban résztvevő óvodák és iskolák képviselői, hogy a szervezőkkel együtt megbeszéljék a következő időszak teendőit a Millió Kupak – Millió mosoly elnevezésű környezetnevelési programmal kapcsolatosan.

Az akció során több tanintézményt is felkértek arra, hogy a gyerekekkel együtt szelektíven gyűjtsék és különválogassák szín és méret szerint a műanyag flakonok kupakjait. A kivitelezés ideje alatt már az óvodások is sokat tanulhatnak a környezettudatosságról és lehetőségük nyílik arra, hogy saját kezűleg is megtapasztalják, milyen az, ha egy jó ügy érdekében közösen dolgoznak.


A project legizgalmasabb része talán az lesz, amikor már az óriási táblákon fognak dolgozni a gyerekek,  amelyeken népmese jeleneteket alakítanak majd ki az összegyűjtött kupakokból. 2018 a népmesék éve, ezért is esett a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség választása erre a témára.

 

Lieb Andrea, a Hám János Óvoda vezetője elmondta, a gyerekek nagyon élvezik már a gyűjtési folyamatokat is. Sokan hatalmas zsákokban hozzák az összegyűjtött kupakokat, a legtöbb pedig vegyes, nincs színek és formák szerint különválogatva. Az óvodások ilyenkor kis csoportokba verődnek és gyorsan szétkapkodják a színpompás kupakokat, ezzel is tanulva, gyarkolva a formákat és a színeket.

 

Az elkészült táblákat a Daniel Prodan Stadionban tervezik kiállítani, ahol a cél az lenne, hogy a panókat egymás mellé állítva olyan hosszúságú alkotást hozzanak létre, amilyet még nem látott a világ. Ha minden az elképzeléseknek megfelelően alakul, akkor sikerül olyan hosszúságú táblasort kialakítani, amivel bekerülhet városunk a Rekordok Könyvébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: